Lisää joustavuutta osakepelaamiseen Lakistossa ja Luukissa

SHG:n viime syksyn yhtiökokous päätti muutoksista SHG:n osakkeella pelaamiseen. Päätetyt muutokset tuovat osakkaalle lisää joustavuutta osakepelaamiseen

Osakas voi jatkossa vuosittain päättää, pelaako hän rajattomalla henkilökohtaisella pelioikeudella vai vaihtaako pelioikeutensa 30 täyden pelikierroksen sarjalippuun, jonka voi jakaa toisen henkilön kanssa.

Uuden käytännön myötä osakas voi kauden alussa ennen pelioikeuden käyttöä 17.5. mennessä ilmoittaa seuran toimistoon ottavansa kyseiselle kesälle sarjalipun rajattoman pelioikeuden sijaan.

Osakas voi nimetä sarjalipulle itsensä lisäksi myös toisen käyttäjän.Hallitus on rajannut sarjalipun jakamisen perhepiiriin tai samassa osoitteessa asuvaan henkilöön. Jos toinen käyttäjä nimetään, osakas ja toinen käyttäjä voivat molemmat tahollaan pelata niin kauan kunnes 30 kierrosta (tai 60 puolikasta) tulee täyteen. Kierrosmäärien ei tarvitse jakautua osakkaan ja toisen käyttäjän kesken tasan.

Osakas voi myös päättää nimetä sarjalipun vain itselleen. Jos hän tekee näin, hän voi käyttää sarjalippua toisen henkilön pelikierrosten maksamiseen silloin kun tämä henkilö pelaa osakkaan kanssa samassa lähdössä.

SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski uskoo, että uudelle vaihtoehdolle on kysyntää.

”Tällä muutoksella halutaan tarjota hyötyä niille, jotka pelaavat vähemmän. Kenelle tahansa voi tulla vastaan kesiä, jolloin ei ehdi tai voi pelata kovin paljon. Sarjalipun avulla saa silloin vastikkeelle paremman vastineen.”

Osakkeen käyttötavan vertailun löydät myös TÄÄLTÄ.

SHG on taloudellisesti Suomen vahvimpia golfyhtiöitä

Näillä päätetyillä osakepelaamisen muutoksilla halutaan ylläpitää ja vahvistaa SHG Oy:n asemaa golftoimijana. SHG on ollut jo pitkään erinomaisessa taloudellisessa kunnossa, mistä kertoo mm. se, että SHG Oy pärjäsi Kauppalehden viimeisessä Suomalaiset menestyjät –raportissa todella hyvin. SHG on raportin mukaan yhdessä Oulun kanssa parhaalla taloudellisella pohjalla toimiva golfyhtiö Suomessa.  SHG:n sijoitus on erinomainen myös koko urheilu- ja vapaa-ajan toimialan huomioiden.

”Meillä on ollut yhtiön talous erinomaisessa kunnossa jo vuosia ja tilanne näyttää hyvältä tästä eteenpäinkin. Vakavaraisuutemme on hyvä ja velkaa on vain reilut sata euroa per osake. Olemme pystyneet ylläpitämään ja kehittämään kahta golfkenttää ympäristöineen ilman lisälainoja”, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leiniö toteaa.

Toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoo, että viime vuosina on uudistettu Luukista viisi viheriötä, rakennettu Lakistoon lähipelialue, remontoitu molempien kenttien klubitaloja, asennettu Lakistoon aurinkopaneelit, asfaltoitu Lakiston kulkuväyliä, korjattu tiibokseja ja uudistettu kenttien hoitokalustoa. Eikä kertaakaan ole käyty erikseen osakkaan lompakolla, saati sitten pankinjohtajan puheilla.

”Kyllä tämä meidän tilanne on todella hieno. Kun juttelen muiden golfyhtiöitä johtavien kollegojen kanssa, voin olla todella ylpeä siitä systemaattisesta ja harkitusta mallista, joka SHG:ssä on ollut käytäntönä. Täällä ei ole annettu kertyä korjausvelkaa vaan kentistä ja kiinteistöistä on pidetty erinomaista huolta. Se antaa meille hyvät lähtökohdat toiminnan kehittämiseen jatkossakin”, Raski toteaa.