Lakiston 5. reiän viheriö taas pelikäytössä

SHG Lakiston kentän 5. reiän viheriö on herättänyt alusta alkaen tunteita pelaajissa. Valitettavasti tunteet eivät ole olleet kovin positiivisia. Kilpailujen tuomarit ovat tuskailleet järkevien lipunpaikkojen suhteen ja pelaajat ovat kokeneet viheriön epäreiluna sen kaltevan muodon ja liian pienen koon suhteen.

Kenttätoimikunta pohti pitkään, mikä olisi järkevä tapa muuttaa viheriötä. Sen sinänsä upea paikka mäen päällä rajoittaa mahdollisuuksia, koska viheriön alla on kallio ja ilmettä tuovaa puustoakin haluttaisiin säilyttää.

Ratkaisuna laajennettiin viheriöaluetta kuvan mukaisesti, jonka myötä viheriön pinta-ala kasvaa sekä lyöntien vastaanottavuus paranee. Korjaustoimenpiteellä saadaan viheriölle enemmän lipunpaikkoja, ja reiästä tulee pelattavampi.

5. viheriö perjantaina 28.9. taas pelikäytössä

Vitosen viheriön etuosa on taas 28.9. otettu uudistustöiden jälkeen pelikäyttöön. Nyt uudistetu viheriön alue on vielä toistaiseksi pelikieltoalueena. Sieltä vapaudutaan normaalisti säännön 25-1 mukaisesti. Viheriöllä pallo asetetaan sen merkitsemisen jälkeen lähimpään vapauttavaan paikaan. Huom! Lähin vapauttava paikka voi olla viheriön ulkopuolella, tällöin pallo dropataan.

Samassa yhteydessä tehtiin myös Lakiston 9. reiälle uusi tiipaikka 51 ja 45 tiille, mitta on noin 390 metriä. Uusi tiialue on nykyisen tiin 56 etupuolella, Lakiston vanhan kentän 3. reiän entiselle tiipaikalle. Se otetaan pelikäyttöön vasta ensi pelikaudelle 2019.