Lakiston ja Luukin klubiravintolat uusien haasteiden edessä

Luukissa ja Lakistossa halutaan palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin poikkeusoloista huolimatta.

Tuskin kukaan olisi viime kauden lopulla voinut kuvitellakaan, että tulevan golfkauden alussa klubiravintolat saisivat myydä vain take away -tuotteita, eikä ravintolaan tai terassille saisi jäädä nauttimaan maittavia ruokia ja juomia. Tuollaisen ennustuksen ääneen sanonutta ihmistä ei oltaisi uskottu kuuna päivänä. Mutta tähän tilanteeseen on nyt kuitenkin tultu, ja poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimenpiteitä myös klubiravintolamaailmassa.

SHG:n jäsen Kari Miettunen vetämään Luukin ravintolaa

Suur-Helsingin Golfin ravintolatoiminta koki talven aikana muutenkin uudistuksia, kun pitkän linjan golfari ja Luukin kartanoa pyörittävä Kari Miettunen otti ohjat Luukin golfklubin ravintolatoiminnasta. Miettunen haluaa kantaa kortensa kekoon ja tulla omalla ja perheensä panoksella auttamaan Suur-Helsingin Golfia.

”Kun toimimme tällä samalla alueella, niin tuli mieleen, että ehkä tässä olisi jonkinlaisia synergiaetuja ja pystyisimme auttamaan varsinkin näin vaikeina aikoina”, Miettunen perustelee ratkaisuaan.

Miettunen on vahvasti SHG:n näköinen ravintoloitsija, sillä hän on SHG:n jäsen ja hänen poikansa harjoittelevat seuran junioriryhmissä. Miettunen on jo ehtinyt miettiä, millä tavoin hän tulee asiakkaita palvelemaan poikkeusoloissa.

”Olemme ajatelleet jonkinlaista pyörillä kulkevaa myyntivaunua, kuten ulkomailla usein golfkentillä näkee. Ja totta kai myymme take away -tuotteita klubiravintolasta.”

Miettunen on nähnyt oman golfharrastuksensa kautta klubiravintoloita asiakkaan silmin, ja nyt hän pääsee hyödyntämään vuosikymmenten varrella tulleita kokemuksiaan myös tiskin toisella puolella.

”Kyllä tässä on erilaisia ajatuksia ja visioita mielessä. Tavoitteena on tietenkin saada ihmiset käyttämään ravintolapalveluita, se olisi kaikkien etu. Helppoahan se ei näissä olosuhteissa tule olemaan, mutta uskon, että pystymme tarjoamaan asiakkaille laadukkaita tuotteita hyvällä hinta-laatusuhteella”, Miettunen sanoo.

Lakistosta pizzat, kebabit ja salaatit mukaan kotiin

Lakiston ravintolan yrittäjänä jatkava Güle Damar sanoo, että vallitseva tilanne tuo isoja muutoksia myös heidän toimintaansa. Viime kesänä Lakiston ravintola-asiakkaita hemmoteltiin todella laajalla menulla, mutta nyt alkukaudesta on käytössä hieman supistettu lista, jossa korostetaan ruokien mukaan ottamisen helppoutta.

Lakiston ravintolasta voit noutaa kotiin mukaasi herkullisia pizzoja, kebabeja ja salaatteja. Lakiston take away -listan löydät TÄÄLTÄ.

”Pitsat ja ruokaisat salaatit ovat varmasti pääosassa näin alkukaudesta. Ja totta kai kahvit sekä tuoreet pullat ja sämpylät ovat normaalisti valikoimissa. Panostamme myös hyvään hygieniaan kaikessa toiminnassamme”, Damar korostaa.

Sekä Damar että Miettunen ovat toiveikkaita, että ravintolat saisivat palvella asiakkaitaan normaalilla tavalla jossain vaiheessa kautta, ja he ovat siihen valmistautuneet. Mutta alkukausi on edettävä varovasti viranomaisten ohjeita noudattaen, ja sitä samaa he odottavat myös molempien ravintoloiden asiakkailta.

Klubitalojen ravintolat ovat 20.4. alkaen toistaiseksi avoinna päivittäin:

Luukki klo 11.00-17.00 ja Lakisto klo 11.00-19.00.