Kesäaamuisin Lakiston ja Luukin kentänhoitotöitä hoidetaan hoitojuna-systeemillä

Lakiston ja Luukin kentillä kenttien hoidossa on otettu käyttöön hoitojuna-systeemi. Hoitojuna-päivinä kyseisen kentän aamulähdöt ennen kello kahdeksaa on suljettu. Mutta mikä on kentänhoidon hoitojuna?

Kentänhoitajat aloittavat touko-elokuussa kentänhoitotyöt jo aamukuudelta. Samoin myös useat pelaajat aloittavat päivän pelikierroksensa jo aamuvarhaisella. Täten aamupelaaminen ja kenttätyöt törmäävät usein jossain vaiheessa kenttää.

Kentänhoitajien tehokas kentänhoidon työrytmi kärsii, kun kentänhoitajat joutuvat odottamaan pelaajia ja taas pelaajien pelirytmi häiriintyy, kun he joutuvat odottamaan kentänhoitajia ja välttämättömiä kentänhoitotöitä.

Lisäksi kentänhoitajat joutuvat usein muuttamaan hoitosuunnitelmiaan ja kulkureittejä tehdäkseen tilaa pelaajille ja saadakseen itselleen työrauhan. Leikkaustöihin kuluva aika pidentyy, kentälle tulee ruuhkia ja valitettavasti joskus myös kentän työntekijöiden työturvallisuus vaarantuu.

Hoitojunan nimi tulee siitä, että kaikki kentänhoidon työkoneet etenevät kentällä junamaisesti jonossa, reikä kerrallaan. Muinakin päivinä kenttiä toki hoidetaan, mutta suurimmat työt pyritään tekemään hoitojunan aikana.

Hoitojunassa kentän leikkuu- ja hoitotyöt aloitetaan klo 6.00 ykkösreiältä. Jotta työt pääsisivät tehokkaasti etenemään, suljetaan työn alla oleva kenttä kaikilta pelaajilta näinä päivinä aamuisin klo 6.00-8.00.

Hoitojuna kulkee Lakistossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Luukissa tiistait ja perjantait ovat hoitojuna-aamuja. Hoitojuna-aamuina aamulähdöt ennen kello kahdeksaa ovat suljettu myös Nexgolfin ajanvarauskalenterista.