Kenttien viheriöholkitukset ja muita syystöitä

Vaikka kelit ovat vielä kesäisen lämpimiä, on kentillämme valmistauduttu talveen jo jonkun aikaa. Syyslannoitukset tehtiin jo elokuussa väylille ja lyöntipaikoille, kuten myös viheriöiden viimeinen rakeinen lannoitus.

Viheriöille annetaan vielä syksyn mittaan ruokaa kelien ja tarpeen mukaan, mutta nestemäisessä muodossa ja pieninä määrinä. Viheriöillä on myös leikkuukorkeutta nostettu hieman ja tautitorjunta on aloitettu.

Lakistossa viikolla 38 viheriöiden holkki-ilmastointi ja hiekkakattaus

Rajummat hoitotoimet alkavat Lakistossa viikolla 38 viheriöiden holkki-ilmastuksella ja hiekkakattauksella. Työ peliviheriöillä aloitetaan keskiviikkona 19.9 ja saatetaan loppuun perjantaihin mennessä. Toimenpiteen nopeuttamiseksi, työn alla olevilla väylillä on käytössä talviviheriö.

Tämän harmillisen, mutta välttämättömän toimenpiteen tarkoituksena on mekaanisesti poistaa leikkuujätteestä ja muista kuolleista kasvinosista viheriön pintaan kertyvää kuitukerrosta. Liiallinen kuitukerros tekee viheriön pinnasta pehmeän sekä heikosti vettä ja ilmaa läpäisevän.

Viheriöiden pinnan kuivuminen on ensiarvoisen tärkeää varsinkin syksyllä. Märässä pinnassa taudinaiheuttajilla on lokoisat oltavat ja jäänmuodostus alkaa heti ensipakkasista. Reikiin harjattava hiekka pitää vesi- ja ilmakanavat avoinna pidempään sekä vähentää pallojen pomppimista holkitetulla viheriöllä.

Kenttien pelattavuuden varmistamiseksi vielä syksylläkin Luukin viheriöt holkitetaan vasta lokakuussa viikolla 42. Hiekkaa silloin ei enää laiteta, vaan holkin reiät jätetään auki talveksi, koska kasvun loputtua viheriön pintaan jäävä hiekka voi haitata talvehtimista.

Pahoittelemme pelille hoitotöistä aiheutuvaa haittaa.

Terveisin Kenttämestari Tiina Kotajärvi