Kenttien kevätkuulumisia

Maaliskuu ja ensimmäiset keväisen lämpimät päivät kääntävät ajatukset väistämättä tulevaan golfkauteen. Sieltä se on tulossa, vaikka kentillä on vielä reippaasti lunta ja lämpömittari näyttää jälleen pakkaslukemia. Viheriöiden talvehtimisesta ei tässä vaiheessa vielä uskalla paljon sanoa. Lopullisesti tilanne on arvioitavissa vasta, kun kasvu on lähtenyt kunnolla käyntiin. Sitä ennen on vielä monta mahdollista uhkaa ja ennen kuin kentät ovat edes lumen alta paljastuneet, ei voi esimerkiksi lumihometilannetta varmuudella tietää.

Taakse jäänyt talvi on ollut keleiltänsä vaihteleva. On ollut pitkiä lämpöjaksoja ja toisaalta myös kunnon paukkupakkasia. Tammikuussa viheriöille alkoi jo uhkaavasti kertyä jäätä, mutta pahimmalta vältyttiin hyvin ajoitetulla aurauksella. (Kiitokset Jukalle ja Kimmolle) Jäät ehtivät sulaa lähes kaikilta viheriöiltä, joten melko rauhallisin mielin voimme kevättä sen suhteen odotella. Koska luntakin on enää vain parikymmentä senttiä, emme tänä keväänä auraa viheriöitä (niitä paria varjoista lukuun ottamatta). Lumi ja siitä sulava vesi pitävät viheriöt kosteina ja suojaavat tuulen aiheuttamalta kuivumiselta, joka voi myös aiheuttaa vakavaa haittaa viheriöille.

Kokonaan luonnon hoidettavaksi ei lumien sulatusta tänäkään vuonna jätetä. Kevätauringon vaikutusta tehostamaan ja lumien sulamista vauhdittamaan kentillä tehdään väylähiekotukset. Hiekkaa levitetään tänä vuonna, Lakiston hyvien kokemusten innoittamana, myös Luukkiin. Aurinkoiset hiihtokelit kannattaakin hyödyntää nyt. Hiekotus tehdään kelien salliessa viikolla 12 tai 13.

Kenttämestari Tiina