Hikkorikisan voittaja pelasi Luukin 76 lyöntiin – ja kuittasi siitä kunnon shekin

Maanantaina Luukissa nähtiin komea porukka suomalaisia golfammattilaisia, kun kentällä pelattiin toisen kerran järjestetty Hickory Golf Open. Viime kesänä kisa-areenana oli Tuusula. Ammattilaisten lisäksi kisapaikalla oli myös hikkoriharrastajia, sillä amatööreille oli kisassa oma sarjansa.

Ammattilaiskisan voittajaksi leivottiin Golf Talman Teemu Putkonen tuloksella 76. Seuraavat sijat menivät uusintaan, johon osallistuivat SHG:n Tuomas Salminen, Ringsiden Joonas Hinkkanen ja Kankaisten Golfin Marko Kallinen. He kaikki pelasivat kisakierroksen 78 lyöntiin. Luukin ysireiällä pelatun uusinnan jälkeen Kalliselle kakkossija ja Hinkkaselle kolmas.

Kisan voittaja Teemu Putkonen on viettänyt viimeisen vuoden Hua Hinissä ja harjoitellut ja kisaillut siellä ahkerasti. Hickory Openissa hän käytti hikkori-mailoja ensimmäistä kertaa kentällä.

”Kokemus oli todella mukava. Voiton ratkaisi seitsemän viimeistä reikää, jotka pelasin yhden alle parin.”

Putkonen innostui hikkorimailoista niin paljon, että osti kisaan lainaamastaan GolfAntiikin bägistä hikkoriputterin omakseen. Ja mkä oli ostaessa, sillä Teemu kuittasi voitostaan 1500 euron shekin, toiseksi tulleen saadessa 1000 euroa ja kolmannen 500 euroa.

Kilpailussa oli mukana myös ulkomaalaista väriä, kun Saksan Kölnissä asuva ja siellä golfopettajana toimiva PGA pro Perry Somers oli mukana pro-sarjassa. Perry pelaa ahkerasti hikkorigolfia, pelikierroksia tulee kauden aikana jopa 50 kierrosta.

Perry on kiertänyt ammattilaisten hikkorikisoja useissa eri maissa ja on myös voittanut niistä monia. Suomeen hän matkusti yksinomaan Luukin kilpailua varten. Jo seniori-ikäinen Perry sijoittui kisassa yhdeksänneksi 6 lyöntiä voittajalle jääneenä.

”Kilpailu pelattiin takatiiltä ja kenttä oli hieman liian pitkä minun lyöntipituuksilleni.”, Perry toteaa. ”Nuoremmat miehet lyövät pidemmälle ja lyöntipituudesta oli tänään tuulisessa säässä etua. Luukki oli kuitenkin kenttänä oerittäin mukava kokemus.”

Amatöörit pääsivät nauttimaan pelistä yhdessä ammattilaisten kanssa, sillä peliryhmät koottiin niin, että joka ryhmässä oli sekä ammattilaisia että amatöörejä. Amatöörien kisasarjan paras oli Keimolan Paul Geitel nettotuloksella 73. Toiseksi tuli samalla tuloksella SHG:n Risto Lehtinen. Vuosaaren nuori Ilari Turtola oli kolmas nettotuloksella 74.

Kisan promoottorina toiminut ja kisan amatöörisarjaan osallistunut Aki Ahlfors oli tyytyväinen kisatapahtumaan ja mietti heti Luukin kisan päättymisen jälkeen kilpailun järjestämistä taas ensi vuonna uudestaan.

– – –

Ammattilaiskisassa oli mukana viisi SHG:n ammattilaista: Mikael ja Tuomas Salminen, Jarkko Raski, Janne Martikainen ja Joel Virtanen. Amatöörisarjaan osallistuivat SHG:läisistä Risto Lehtinen ja Esa Lähdesmäki. Katso tulokset ja kuvia kisapaikalta oheisista linkeistä.