Golfin tasoitusjärjestelmä uudistuu 19.2.2020

Golfia pelataan maailmanlaajuisella tasoitusjärjestelmällä (WHS) vuodesta 2020 alkaen.  Suomessa uusi järjestelmä otetaan käyttöön 19.2.2020. Muutos on merkittävä, sillä tällä hetkellä maailmalla on käytössä kuusi erilaista tasoitusjärjestelmää.

Pelaajan ei tarvitse tehdä mitään vaan siirtyminen tapahtuu automaattisesti.

Suurin muutos suomalaisille tulee olemaan se, että eri tasoitusryhmät poistuvat ja kaikkien tasoitus lasketaan samaan tapaan keskiarvolaskentana. Laskennassa huomioidaan 20 viimeisintä tasoituskierrosta, joista lasketaan kahdeksan parhaan kierroksen keskiarvo. Tasoitus voidaan laskea myös pienemmästä kierrosmäärästä, ja uusille tai golfin pariin palaaville pelaajille riittää yksi kierros. Muutos vaikuttaa golfareihin eri tavoin – osalla tasoitus pysyy samana, osalla nousee ja joillain laskee. Kaikki kuitenkin saavat tasoituksen. Siirtyminen tapahtuu automaattisesti tietojärjestelmien toimesta 19.helmikuuta, jolloin uusi tasoitus on näkyvissä seurajärjestelmissä ja eBirdie-sovelluksessa.

Lisää joustavuutta

Keskiarvolaskentaan perustuva järjestelmä on entistä joustavampi ja reagoi nopeammin pelaajan tason muutokseen. Jatkossa jokainen voi pelata tasoituskierroksen perinteisten 9 ja 18 reiän lisäksi myös 10-17 väylän mittaisena – eli jos ehtii vain 14 väylää ennen pimeän tuloa, lasketaan tasoitus sen perusteella. Tasoitukset ovat myös vertailukelpoisia missä päin maailmaa tahansa.  Ajantasaisen tasoituksesi ja tasoitushistoriasi näet eBirdie-sovelluksestasi. Lisätietoa ja latausohjeet Golf.fi-sivuilla.

WHS:n perusasioita  

WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on siis kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä kierroksestasi. Näet tarkan tasoituksesi eBirdie-sovelluksesta (19. 2. 2020 alkaen).

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.  Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin

Tasoituslaskentaa ei siis enää suoriteta pistebogeyna vaan laskenta perustuu pelikierroksella pelattujen reikien lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Et tarvitse rekisteröitymistä etukäteen caddiemasterille

Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.  Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par/Bogey.

SHG:n infotilaisuudet tasoitusuudistuksesta Lakistossa 5.3. klo 18.00 ja Luukissa 28.4. klo 18.00

SHG:n liittotuomari Kimmo Helaskoski vetää Lakistossa torstaina 5.3. klo 18.00 ja Luukissa tiistaina 28.4. klo 18.00 infot uudesta tasoitusjärjestelmästä. Tule kuuntelemaan ja kysymään paikan päälle omat kysymyksesi uudesta systeemistä. Infot kestävät kaksi tuntia. Tervetuloa!

Lue tästä lisätietoja tasoitusmuutoksesta golf.fi -sivuilta.