Bonjour! Seniorit Ranskanmaalla – Cote d’Azur

Tietoisina siitä, että kylmä rintama lähestyi Suomea, päättivät seniorit lähteä lämpimään eli Ranskan Rivieralle. Matkalle lähdettiin aikaisin torstaina 3.10.2019 24 seniorin voimin. Herätys oli aamuyöstä ja kone kohti Nizzaa lähti Seutulasta puolisen tuntia myöhässä.

Nizzan kentältä oli sitten n. tunnin matka Najeti Golf Hotel de Valescureen. Jätimme matkatavarat hotellin aulaan, golfvarusteet ylle ja suuntasimme läheiselle de L’Esterel golfkentälle.

Siellä lähtöajasta riippuen nopea tai vähemmän nopea ateriointi ja sitten ykköstiille. Kenttä oli kaunis, väylät leveitä ja kumpuilevia. Greenit olivat melko liukkaita, kaltevia ja niissä oli monin paikoin lintujen nokkimia reikiä.

Hotellimme kenttä Golf de Valescure on perustettu v. 1895. Siirtymät olivat lyhyet, väylät hienoja ja greenit olivat paremmassa kunnossa kuin de L’Esterel-kentällä. Tällä kentällä oli myös yksi väylä wc.

Väylä 7 oli varsin erikoinen par 3, 119 m punaiselta tiiltä. Tiiauspaikan ja ja greenin välissä oli vilkasliikenteinen tie (autoilijoita, pyöräilijöitä ja kävelijöitä). Tien vieressä, tiiiauspaikalta n. 15 m. päässä oli korkea verkko, jonka yli avaus piti lyödä. Toisella puolella tietä oli sentään droppipaikka. Tämmöinen viritys ei varmasti onnistuisi Suomessa.

Cote d’Azur mestaruus

Matkan mestaruuteen otettiin kahden kierroksen yhteenlaskettu pistebogitulos. Torstainkierros päätettiin pelata harjoituksena tulevaan mestaruustaistoon tähdäten. Ensimmäinen kilpailupäivä oli perjantai, kenttänä de l’Esterel ja ratkaisukierros pelattiin lauantaina hotellimme kentällä de Valescure. 

Yhteenlaskettujen tulosten perusteella mestaruus jakautui seuraavasti:

  1. Marketta Hiltunen (NGK) 63 bp
  2. Maria Jukka (SHG) 62 bp
  3. Maili Soukka (St’LG) 60 bp.

Seuraavina olivat SHG:n Pirjo Suominen 57 bp, Harri Siukonen 53 bp, Caridad Hätönen 52 bp ja Pertti Stade 50 bp.

Kovin olimme vieraskoreita, sillä vieraamme veivät sijat 1. ja 3. Maria oli ainoa palkintopallille päässyt SHG:n seniori. Näin tällä kertaa. OnGolfin sponsaama lahjapöytä oli runsas, joten muillekin riitti palkintoja.

Joka reissulla on myös skinikisa ja tällä kertaa myös sen pääpotin vei Lohjan vieraamme Maili. Onnittelut mestareille ja muille palkituille!

Viiniesittely ja maistiaiset

Ranska on tunnettu viinitiloistaan. Mary Basalgete esitteli meille Chateau Saint Julien D’Aille viinejä. Saimme myös maistella coctailpalojen kera valko-, rose- ja punaviiniä. Hyviä olivat. Roseviinin suosio on kuulemma nousussa. 

Päiväretki – Ranskan Riviera, Cannes, Nizza

Lähdimme sunnuntaina puolen päivän aikaan bussilla rantatietä pitkin Cannesiin. Suomalainen oppaamme kertoi matkan aikana rannikon historiallisista tapahtumista sekä nähtävyyksistä. Maisemat olivat upeat. Meri näkyi alapuolellamme turkoosina.

Tie oli mutkainen ja melko kapea, mutta bussinkuljettajamme ajoi meidät turvallisesti määränpäähän. Cannesissa oli markkinapäivä ja rekkoja joka paikassa. Filmijuhlien pitopaikassa oli ollut taxfreemessut ja niiden sisältöä purettiin rekkoihin.

Parin tunnin kävelyn jälkeen jatkoimme matkaa Nizzaan. Osa rantatiestä oli suljettu ja ruuhkat olivat mahtavat. Nizzan visiittiin ei jäänyt kovin paljon aikaa, mutta ehdimme katsastaa vanhassa kaupungissa olevan torialueen. Harva meistä tiesi, että mm. Elton Johnilla on huvila Nizzan korkealla kukkulalla.

Neljässä päivässä saimme nähdä paljon kauniita maisemia golfkentillä, syödä hyvää ruokaa ja nauttia makoisia juomia. Ja mikä parasta, hyvässä seurassa oli ilo pelata.

Kiitokset jälleen kerran matkan järjestäneille Palandereille, Maritalle ja Jormalle sekä myös matkaseuralaisillemme!

Teksti ja kuvat: Pertti Stade ja Kirsti From