Anna palautetta – auta klubiravintolaa palvelemaan paremmin

src="http://golfpiste.com/gallery/c/3363/11072821512578.jpg" Luukin ja Lakiston klubiravintoloiden toiminnasta vastaava Nette Porjo kertoo, että palautetta saadaan jo jonkin verran ja pääosa siitä on positiivista. ”On ihanaa saada positiivista palautetta, mutta on meillä paljon parannettavaakin. Siitäkin olisi hyvä kuulla mahdollisimman suoraa puhetta”, Nette toivoo. ”Täältä tiskin toiselta puolelta ei aina näe kaikkea asiakkaan silmin.”

Palautetta myös asiakkaille

Asiakkaat eivät ehkä odota saavansa palautetta, mutta klubiravintoloiden henkilökunta tahtoo antaa sitä. Tunnelmat tiivistää hyvin Merja Palo, joka on ensimmäistä kesää töissä golfklubilla.

”Täällä on ihan erilainen tunnelma kun aiemmissa työpaikoissani. SHG:n golffarit ovat tosi mukavaa ja rentoa porukkaa ja tuntuu, että he arvostavat meitä ja työtämme. Klubiravintolan pöydissä ei örvelletä, vaikka nauru remahteleekin vähän väliä. Olen viihtynyt tosi hyvin,” Merja toteaa.

Tiskin Lounasta kymmenelle tai sadalle

Monipuolisen lounaslistan suunnittelu ja lounaan valmistaminen joka päivälle on iso juttu ja lounaan menekkiä seurataan molemmissa klubiravintoloissa mielenkiinnolla. ”Ruokailijoiden määrä on tasaisesti kasvanut, mutta kyllä meidän kattiloissa ja padoissa voisi tehdä vieläkin enemmän ruokaa”, Nette vinkkaa.

Me Tänä kesänä lounas on ollut Lakistossa ainoa lämmin ruokavaihtoehto. Menua ei ole voitu pitää tarjolla, koska kokkeja ei riitä joka työvuorolle molempiin ravintoloihin. ”On tosi harmi, ettemme voi tarjota menua Lakistossa, mutta henkilökunnan määrä ei vain riitä siihen”, Nette harmittelee.

Siksi Lakistossa on ideoitu uudenlaisia herkkuja vitriiniin. Sieltä löytyy lämpimiä leipiä ja ihan viime päivien uutuutena lihapullia dippikastikkeella. Luukin ja Lakiston palvelu eroaa myös siinä, että Luukissa on A-oikeudet ja Lakistossa vain keskiolutoikeudet.

Entä kuinka sujuu ravintolan henkilökunnalta golf?

Klubiravintoloissa työskentelee viisi henkilöä Neten lisäksi; Ari Eloranta, Merja Palo, Jorma Koski, Jenni Torvinen ja Bea Iivonen. Heistä toistaiseksi vain kaksi pelaa itse golfia. Nette on kyllä kokeillut, mutta ei ole kokeilukertojen jälkeen kerennyt, jaksanut eikä ehtinyt – niin kuin hän itse moninkerroin asiaa harmittelee. Onneksi porukan golffaavin kokki, Ari, piti ilmakitarointia mukailevan ilmagolffauksen kurssin porukoille.

Ari Viime kesänä Ari teki ravintola- ja caddietyötä Kultaranta Resortissa. Ari suosittelee kaikille golffareille kevyttä buddhamaista mietiskelyä kierroksen päätteeksi klubiravintolassa. ”Eikö yksi tämän lajin tarkoitus ole unohtaa kiire? Siksi ei kannata kiiruhtaa kierroksen jälkeen suoraan kotiin vaan jatkaa kiireetöntä olemista klubilla!”

Merja Merja Palo ei ollut koskenutkaan golfmailaan ennen SHG:n palvelukseen tuloa, mutta nyt hän on jo kokeillut lajia pron opetuksessa. Golf kiinnostaa, mutta kun kotona odottaa pitkiä kävelylenkkejä rakastava koira, pitää tehdä valintoja. Toistaiseksi koira on voittanut. ”Ravintoloidemme asiakkaat näyttävät kyllä niin tyytyväisiltä ja iloisilta, että tekisi itsekin mieli saada samaa fiilistä golfkentältä.”

Voit antaa palautetta vaikka heti, tästä pääset sähköiseen palautelomakkeeseen.