Albert Eckhardt ja Emma Lindman Lakistossa reikäpelin Suomen mestareiksi

St. Laurence Golfin Albert Eckhardtin väkevät peliesitykset pehmittivät vastustajan toisensa perään Lakiston kentällä pelatuissa reikäpelin SM-kilpailuissa.

Finaalissa Eckhardt kohtasi kotiyleisön edessä pelanneen Tuomas Salmisen. Ottelu kulki koko ajan Eckhardtin komennossa, ja jälkimmäisellä yhdeksiköllä Tuomas oli jo vahvasti selkä seinää vasten. Peli päättyi lopulta 16. reiälle, ja loppulukemiksi kirjattiin 3/2.

Loukkaantumisen jälkeen paluun kilpakentille tehnyt Eckhardt otti Lakistossa ensimmäisen voiton paluunsa jälkeen.”Oli pitkä taistelu, ja tällä viikolla tuli pelattua monta pitkää matsia, että nyt on todella iloinen mies!” Eckhardt hymyili.

Omia esityksiään kolmen päivän ja kuuden ottelun aikana Eckhardt kuvaili vuoristoratamaisiksi.

SM-hopeaa napannut SHG:n Tuomas Salminen ei ollut tyytyväinen omaan peliesitykseensä finaalimatsissa.  ”Finaalissa tuli pieniä virheitä pitkin matkaa, ja ne maksoivat tällä kertaa voiton”, kertoi Tuomas kisan jälkeen.

Miesten pronssia otti Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola, joka kukisti pronssiottelussa Järviseudun Golfseuran Tuukka Ylihärsilän luvuin 7/6.

Naisten mestaruus Ahvenanmaalle

Naisten Suomen mestaruuden vei Ålands Golfklubbenin Emma Lindman, joka joutui finaalissa todella tiukoille Koski-Golfin Krista Junkkarin kanssa.

Lindman oli yhden reiän johdolla 17. reiän jälkeen, ja Junkkarilla oli vielä viimeisellä reiällä mahdollisuus venyttää ratkaisua uusintarei’ille, mutta hänen reilu parimetrinen putti livahti niukasti ohi, ja he tasasivat reiän. Näin Lindman voitti ottelun 1/0.

”Meillä oli todella tasainen matsi. En ollut kertaakaan tappiolla, mutta en saanut tehtyä eroa ollenkaan. Se oli mielenkiintoinen ja vaikea matsi”, Lindman kertoi.

Matkalla finaaliin Lindman kohtasi Ronja Taipaleen, Ida Horttanaisen ja Ellinoora Moision. Finaali oli ensimmäinen ottelu, jossa Lindman joutui edes käymään kolmella viimeisellä väylällä, sillä aiemmat ottelunsa hän oli voittanut sen verran selvin lukemin.

Miesten tulokset

Naisten tulokset

 

Lähde: FT-tiedote, Juha Hakulinen, kuvat: Juha Hakulinen.